Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ

Ψάχνοντας για τα είδη των τσιμπουριών στην Ελλάδα, βρήκα μεταξύ άλλων και κάποιες σημαντικές πληροφορίες τις οποίες σας παραθέτω σε μετάφραση, για να γνωρίζουμε τον τρόπο για να αφαιρέσουμε με ασφάλεια το τσιμπούρι που έχει προσκολληθεί είτε σε άνθρωπο ή σε ζώο. 
  Πως αφαιρούμε τα τσιμπούρια?
Μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, βαφή νυχιών, ζεστά σπίρτα, βαζελίνη ή άλλες μεθόδους για να αφαιρέσετε τα τσιμπούρια.
Αυτές οι μέθοδοι μπορεί στην πραγματικότητα να τραυματίσουν το τσιμπούρι και να του προκαλέσουν εμετό και έτσι να «ξεράσει» το περιεχόμενο του στομάχου του. Κατ’ ουσίαν, δεν επιθυμούμε να κάνουμε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να κάνει το τσιμπούρι να αποβάλει το περιεχόμενο του στομάχου του μέσα στο σώμα του ανθρώπου ή του ζώου, διότι αυτό αυξάνει εξαιρετικά την πιθανότητα να μεταδοθούν μολυσματικοί μικροοργανισμοί. Επίσης, δεν επιθυμούμε να συνθλίψουμε το τσιμπούρι μετά την αφαίρεσή του και να έρθουν τα χέρια μας σε επαφή με το περιεχόμενο ενός πιθανώς μολυσμένου τσιμπουριού.

Η συνιστώμενη μέθοδος για να απομακρύνεται ένα κολλημένο τσιμπούρι:
Φορέστε γάντια και χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκι φρυδιών. Συνιστάται προσοχή διότι οι περισσότερες ασθένειες που μεταφέρουν τα τσιμπούρια μπορούν επίσης να μεταφερθούν και στον άνθρωπο. Σφίξτε το σώμα του τσιμπουριού ανάμεσα στις λαβίδες και σταθερά τραβήξτε το απ’ ευθείας έξω. ΜΗ ΤΟ ΣΤΡΊΨΕΤΕ Η ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ. Μη τρυπήσετε το σώμα του τσιμπουριού. Εάν νομίζετε ότι μέρος από το τσιμπούρι δεν έχει βγεί ολόκληρο έξω (το τμήμα του στόματος του τσιμπουριού έχει μια αγκυλωτή αιχμή που κάνει την αποκόλληση δύσκολη), χρησιμοποιείστε μια βελόνα αποστειρωμένη με οινόπνευμα για να αφαιρέσετε τα εναπομείναντα κομμάτια του τσιμπουριού. Καθαρίστε την πληγή με σαπούνι και νερό και μετά με οινόπνευμα. Διατηρείστε το τσιμπούρι σε οινόπνευμα (το οινόπνευμα σκοτώνει γρήγορα το τσιμπούρι) για μελλοντική ταυτοποίηση και tests, εάν κριθεί αναγκαίο. Σημειώστε ημερομηνία στο μπουκαλάκι που φυλάξατε το τσιμπούρι. Το να πνίξετε ένα τσιμπούρι σε νερό δεν προσφέρει τίποτα-μπορούν να επιζήσουν ακόμη κι αν τα ρίξετε στην λεκάνη της τουαλέττας και τραβήξετε το καζανάκι.