Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αντιπαρασιτικά για σκύλους, πότε και ποιά!


Ποιος μπορεί να ανεχτεί την επίμονη και ενοχλητική φαγούρα στο δέρμα του από παράσιτα όπως είναι οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια; Κανείς απολύτως! Μην αφήνετε το σκύλο σας να υποφέρει από έντονο κνησμό, ειδικά το καλοκαίρι!
Τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού ψύλλοι, τσιμπούρια, σκνίπες δρουν ανεξέλεγκτα και πολλαπλασιάζονται σε απίστευτους ρυθμούς. Το κυριότερο όμως αποτελούν φορείς μικροβίων που μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία του σκύλου σας. Προστατέψτε λοιπόν τον αγαπημένο σας φίλο με τα κατάλληλα αντιπαρασιτικά προϊόντα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το ζώο σας ασφαλές και ευχαριστημένο.
Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα κολάρο που θα σκοτώσει τους ψύλλους, τα τσιμπούρια και τα αυγά τους, με διάρκεια που μπορεί να φθάσει μέχρι τους 6 μήνες, είτε κάποιο απωθητικό σπρέι  και σαμπουάν που παρέχουν απωθητική δράση ενάντια σε σκνίπες, ψείρες, μύγες, σφήκες, ακάρεα και κάθε άλλο ενοχλητικό παράσιτο που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο δέρμα και τη γούνα του αγαπημένου σας κατοικίδιου. Τη μεγαλύτερη ασφάλεια όμως την προσφέρουν σίγουρα οι ειδικές αμπούλες που εγχέονται στο δέρμα του ζώου, σκοτώνοντας αμέσως τα ζωύφια και που για αρκετούς μήνες λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας που δεν επιτρέπει κανένα παράσιτο να προσεγγίσει.
Προσέξτε μόνο την ηλικία του ζώου καθώς οι αμπούλες δεν προτείνονται για κουτάβια που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει τους τέσσερις μήνες της ζωής τους. Αντίστοιχα ρόλο παίζει και το μέγεθος του ζώου, η ποσότητα του προστατευτικού υγρού που περιέχει η αμπούλα πρέπει να είναι η κατάλληλη για τα κιλά του για να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του. Οι αμπούλες προτείνονται περισσότερο σε ζώα που έχουν έντονη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, ενώ το κολάρο είναι ιδανικό για εκείνα που ζουν κατά βάση σε διαμερίσματα και δεν έρχονται σε επαφή με άλλα ζώα ή περιοχές με χώμα, με πολλά χόρτα και φυτά. Αν όμως ο σκύλος σας του αρέσει να χώνει τη μουσούδα σε τέτοια σημεία κάθε φορά που τον βγάζετε βόλτα και είναι φιλικός με άλλα σκυλιά στο δρόμο, τότε καλύτερα να προτιμήσετε την αμπούλα για μέγιστη προστασία από τα παράσιτα.