Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συμβουλές Εκπαίδευσης - Training Tips

Συμβουλές Εκπαίδευσης - Training Tips

      Είναι κάποια πραγματάκια που πρέπει να μάθουμε τα σκυλάκια μας να κάνουν για την ισορροπημένη και χωρίς προβλήματα συμβίωση μας. Μία από τις πιο βασικές “εντολές” είναι να μάθουμε στο σκυλάκο μας να κάθεται. Μία εντολή που μας βοηθάει να αποφεύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως να πηδάει πάνω στους επισκέπτες μας ή να γαβγίζει όποτε η πόρτα ανοίγει αλλά και βοηθάει στην αυτοπεποίθηση του και στην μεγαλύτερη ευκολία από μέρος μας να του μάθουμε και άλλα κολπάκια. Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό με γρήγορο, εύκολο, αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο?
     Ο βασικός κανόνας είναι ότι το σκυλάκι μας πρέπει να μας εμπιστεύεται και νοιώθει αρκετά άνετα μαζί μας. Αν δεν υπάρχει αυτό το αίσθημα οι προσπάθειες μας θα είναι άκαρπες. Οι υπόλοιποι κανόνες είναι απλοί και οι εξής:
     o    Τα μαθήματα μας πρέπει να είναι σύντομα. Φαντάσου ότι πέντε λεπτά είναι αρκετά για ένα κουταβάκι.
     o    Δεν χρειάζεται να έχουμε ωράριο στις μαθήματα μας. Οποιαδήποτε στιγμή είναι κατάλληλη. Βόλτα στο πάρκο? Πριν από το τάισμα του? Πριν από το παιχνίδι? Θα του φανεί σαν παιχνίδι όχι σαν αγγαρεία και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
     o    Πρέπει να κάνουμε απόλυτα σαφές στο σκυλάκι μας τι θέλουμε να κάνει.
     o    Οπωσδήποτε πρέπει σε κάθε μάθημα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια, να το επαινούμε και να το ενθαρρύνουμε.
     o    Όχι νεύρα και θυμό από εμάς. Δεν θα το μάθει αμέσως και αν το μάθει μπορεί να το ξεχάσει. Εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή, και να του περάσουμε την εντολή σαν καθημερινή κίνηση στη ζωή του.
     o    Τα πρώτα μαθηματάκια πρέπει να γίνονται κάπου που το σκυλάκι μας δεν θα αποσπάται και η εντολή να διαρκεί λίγα λεπτά. Σιγά σιγά θα κάνουμε την διαδικασία λίγο πιο advanced για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σωστές κινήσεις μαζί με υπομονή θα μας δώσουν ένα σκυλί που θα κάθεται με ένα χαμόγελο  διάπλατα ζωγραφισμένο στα ματάκια του.