Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κατηγορίες Ξηρών Τροφών

Κατηγορίες Ξηρών Τροφών

Super Premium
Ο όρος Super Premium είναι πλέον πολύ γενικός και αόριστος και υποδηλώνει απλά πως η τροφή αυτή είναι όχι κακής ποιότητας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως η τροφή αυτή έχει απαραίτητα ως πρώτο συστατικό το κρέας η πως δεν μπορεί να περιέχει και  υποπροϊόντα και χημικά συντηρητικά. Μια Super Premium τροφή μπορεί να περιέχει οτιδήποτε. Π.χ ίσως να είναι το κρέας πρώτο συστατικό αλλά να έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε τέφρα οπού υποδηλώνει την κακή ποιότητα του. Επίσης σχεδόν πάντα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χημικών συντηρητικών και βιταμίνες σε χημική μορφή και χρωστικές!

Natural (φυσική)
Μια τροφή η οποία αποκαλείτε στη συσκευασία Natural δεν είναι απαραίτητα μια κατάλληλη τροφή για το σκύλο μας. Ο όρος Natural σημαίνει πως κάποιο η κάποια από τα  συστατικά της τροφής έχουν μεγαλώσει στη φύση και όχι σε μονάδες παραγωγής. Παρόλα αυτά μια Natural τροφή μπορεί να περιέχει κακής ποιότητας συμπληρώματα ή σόγια, γλουτένη, καλαμποκάλευρο κ.α. Μπορεί να περιέχονται ακόμα και υποπροϊόντα!

Organic (οργανική)
Μια τροφή μπορεί να χαρακτηριστεί οργανική Organic λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα φυτικά συστατικά της! Είναι εκείνη της οποίας τα φυτικά συστατικά έχουν μεγαλώσει χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων. Παρόλα αυτά  υπό εξαιρέσεις μπορεί και να χρησιμοποιηθούν. Παρότι η τροφή χαρακτηρίζετε Οργανική ίσως να χρησιμοποιούντα μη οργανικά λιπάσματα! Επίσης παρότι τα φυτικά συστατικά της είναι οργανικά, η ποιότητα του κρέατος να είναι κακής ποιότητας.!! Οργανικό κρέας είναι εκείνο το οποίο προέρχεται από ζώα τα οποία δεν έχουν λάβει αντιβιοτικά  η ορμόνες. Παρόλα αυτά η τροφή μπορεί να περιέχει ένα ποσοστό τέτοιου κρέατος αλλά τα υπόλοιπα συστατικά της να είναι κακής ποιότητας η ακόμα η περιεκτικότητα της σε οργανικό κρέας να είναι παρά πολύ μικρή έως μηδαμινή. Παρόλα αυτά η τροφή χαρακτηρίζετε από τις εταιρείες ως Οργανική!!


Συμπέρασμα:
Με το πέρασμα των  χρόνων οι τροφές εξελιχθήκαν προς το καλύτερο πάντα όμως υστερώντας σε κάποια σημεία.
Όπως είδαμε με τις παραπάνω κατηγορίες ξηρών τροφών μπορούν πολύ εύκολα να παραπλανήσουν τους καταναλωτές. Μπορούν επιλεκτικά να λάβουν υπόψη ένα μέρος των συστατικών τους και παράλληλα να περιέχουν κάποια κακής ποιότητας συστατικά η ακόμα και υποπροϊόντα δίχως τελικά να είναι απολύτως φυσικές.