Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μας Ρωτησατε …


Το σκυλάκι μου είναι ¨αδιάθετο¨, μπορώ να το κάνω μπάνιο ή πρέπει να τελειώσει πρώτα?

Δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις το σκυλάκι σου μπάνιο ακόμα και όταν έχει περίοδο, είναι κάτι που ρωτάει πολύς κόσμος!

Έχω ένα σκυλάκι 2,5μηνών το οποίο βγάζει πολύ τρίχα και όταν το βουρτσίζω βγάζει κάτι σαν πιτυρίδα, τι πρέπει να κάνω?

Καταρχήν εύχομαι να μην το έχετε κάνει μπάνιο ακόμα το μωρό μιας και πρέπει να έχει κλείσει τους 4 μήνες και να έχει κάνει όλα του τα εμβόλια.
Η πιτυρίδα είναι φυσιολογική σε αυτή την ηλικία είτε έχει κάνει μπάνιο (γιατί δεν επιτρέπετε) και εάν δεν έχει κάνει ( είναι ένας τρόπος να αποβάλει το δέρμα την περισσή λιπαρότητα.).
Παρόλα αυτά θα πρέπει να ελέγξετε  το κουτάβι και στον γιατρό του για την περίπτωση δερματικού. Επίσης ανάλογα με την ράτσα πρέπει να το χτενίζετε καθημερινά με ειδική βούρτσα για να το βοηθάτε να αποβάλει το νεκρό τρίχωμα.
Θα πρότεινα να επισκεφτείτε ένα κομμωτήριο ζώων για να σας πει αφού δει το σκυλάκι πως να το χτενίζετε και πως να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ξηροδερμίας.

Πως να κάνω την γάτα μου να μην μαδάει?

Πρέπει καταρχήν να της δίνεις μαι πάρα πολύ καλή τροφή και ίσως καποιο salmon oil. Βούρτισμα καθημερινό για να βοηθάς και την κυκλοφορία του αίματος . Παρόλα αυτά δεν υπάρχει τίποτε μαγικό για να μην μαδάει καθόλου το γατάκι!

Επιτρέπεται το κούρεμα σε λαμπραντόρ;
Η ποσότητα τρίχας που ρίχνει, παρά το καθημερινό και επίμονο χτένισμα, είναι απίστευτή!

Δεν επιτρέπεται φυσικά το κούρεμα στα Labrador. Θέλουν καλό καθημερινό χτένισμα με πλαστική, λαστιχενια βούρτσα. Το αν θα μαδάει το σκυλάκι μας είναι κάτι που πρέπει πάντα να μελετάμε πρίν διαλέξουμε φυλή. Και τέλος με περιποίηση στο κομμωτήριο κάθε μήνα θα μαδάει πολύ λιγότερο
Ερώτηση:O σκύλος μου μαδάει στα πλάγια των πίσω ποδιών του τι μπορεί να έχει?
Είναι σύνηθες το μάδημα στην συγκεκριμένη περιοχή αυτή την περίοδο δεν είναι απαραίτητα κάτι σοβαρό. Με καθημερινό χτένισμα θα περιοριστεί το φαινόμενο.